29 Kasım 2013 Cuma

Alternatif öğün ve nohutun faydaları

Körili Nohut
210 kalori/porsiyon
Hazırlayacağımız yemek 4 porsiyondur.

Malzemeler;
1.5 su bardağı nohut
1 küçük boy havuc
1 patates
2 domates
1 bardak su
2 sap yeşil soğan
1 cay kaşığı köri
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Nohutları birgece önceden suda bekletin. Ertesi gün süzdükten sonra nohutları haşlayın ve bir tencerenin içine alın, tencerenin içine küçük küçük doğranmış patates, havuc ve domatesleri ekleyip, kıyılmış yeşil soğan ve baharatlarıda ekledikten sonra üzerini örtecek kadar su ekleyip karıştırın.
Yemeği orta ateşte sebzeler yumuşayana  kadar pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun ;)

Nohutun faydaları;

Vücudu kuvvetlendirir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalıdır.

4 yorum:

  1. Cok lezzetli gorunuyo afiyet olsn canm:)

    YanıtlaSil
  2. Nohut a bayılırım. Çok güzel görünüyor. Körilisini hiç yapmamistim. Ama emzirdigim için Ogluma gaz yapar mi ki? Uzun zamandir yemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. blogunuz hayırlı olsun emınım hekersın ugrak yerı olacaktr:) sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Çok tşk ederim, sizlerde yapın hem hafif hem lezzetli, emzirenler için biraz gaz yapıcı olabilir ve bebeğede gaz yapabilir, o yüzden en azından emzirme döneminde çok tavsiye etmem. Sizlerede şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil