26 Kasım 2013 Salı

Tatlı krizi alternatifi

Elinin lezzetini kıskandığım ve her yaptığı yemeği yemeye doyamadığım bir arkadasımdan öğrendim bu tarifi aslında. Aynı işlemleri gercekleştirsemde onunki hep daha güzel olur benımkinden :) el lezzeti bu olsa gerek :) Dondurmalı İNCİR TATLISI. Tatlı krizleri için süper bi alternatif, tabii abartmadığımız sürece:)
Bu tarif 1 kişinin 1 öğünde yiyeceği kadardır.

Malzemeler
2-3 kuru incir
250ml yağsız süt
4 tam ceviz
1 top beyaz dondurma

Yapılışı; incirleri çok küçük parcalar halinde doğrayın. Sütü derin bir kaba alarak, incirleri içine koyun ve aynı yönde karıştırın. Kaynadıktan sonra karıştırmaya devam edin takii, muhallebi kıvamına gelinceye kadar. Daha sonra cevizleri ekleyin ve 1 dk daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığı kıvamına gelince servis tabağına alın ve yanına ufak bir top beyaz dondurma ile yiyebilirsiniz.
İncirin içerisindeki doğal şekerin miktarını bu tatlıda daha iyi anlıyacaksınız. Tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla giderecek. Bunun yanında incirin saymakla bitmez faydalarındanda yararlanmış olacaksınız. Tahmini 200-250 kalori civarında.

Faydaları;  içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile Sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.İncir, yüksek oranda posa içeren bir meyvedir. Hem çözünebilen hem de çözünemeyen posayı bir arada bulundurur. Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunun yanı sıra öksürük, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. Aynı zamanda hastalıklardaki kilo kayıplarının, iyileşme dönemlerinde telafi edilmesine destek olabilir.

Ayfiyet olsun ;))))

2 yorum:

  1. Merhaba çok faydalı bir blolg olmuş takipteyim :)
    Banada beklerim :)
    Blogumda çekiliş var :)
    http://smyrnarybeauty.blogspot.com/2013/11/balm-nude-tude-giveaway-and-my-go-to.html

    YanıtlaSil
  2. Cok tşk ederim güzel yorumlarınız için, bende sizleri zevkle takip edicem. ;)

    YanıtlaSil